Geschiedenis

De geschiedenis van Inter Model.

Toen mijn vader in 1969 zijn eerste auto kocht wilde ik dolgraag diezelfde auto in het klein. Het ging om een N.S.U. Prinz 4. Maar in normale speelgoedwinkels was ook toen zoiets maar moeilijk te krijgen. Jaren later lukte mij dat op een miniaturenbeurs in Driebergen. Daarmee ontstond een hobby die mij tot op de dag van vandaag nog steeds niet is gaan vervelen. In 1994 begon ik een eigen zaak in Ter Aar. De oorspronkelijke bedoeling was een speciaalzaak in autominiaturen. Maar het uiteindelijk onstond er een complete speelgoedwinkel, waarin de modelbouw en de miniaturen een belangrijke plaats in namen.

En aangezien Ter Aar omgeven is door polders bleek al gauw dat er ook veel intresse bestond in landbouwminiaturen. Eerst Britains en later Siku, om er maar 2 te noemen, waren geliefde verzamelobjecten.
10 jaar lang steeg de omzet totdat in 2005 het winkelcentrum gerenoveerd moest worden. Daarmee veranderde het hele winkelcentrum in een bouwput waardoor het centrum er niet populairder op werd. Ik besloot de zaken anders aan te gaan pakken. Met ingang van 31 december 2005 sloot ik de winkel en nu in mei 2006 ben ik on-line met mijn nieuwe webwinkel.